Projektuppdatering inför hösten 2022

Välfärdsstaten analyserad har som forskningsprojekt nu pågått ett par år. Ett flertal texter har publicerats och samarbetet mellan KB-labb, Humlab och forskare vid Lund, Umeå och Uppsala universitet rullar ungefär som tänkt. Robin Saberi – som varit anställd som forskningsassistent i projketet (vid Statistiska institutionen på Uppsala universitet) – kommer dock att lämna projektet för annat arbete. Vi tackar, bugar och bockar för de arbete som Robin lagt ned. Forskningsmässigt är det framför allt riksdagsmaterial som projeketet ägnat sig åt – delvis som en effekt att detta material är enklast att hantera. Så kommer exempelvis Snickars att i dagarna göra en presentation av dessa materialkategorier på XXIII International Congress of Historical Sciences i Poznan, Polen. Under hösten är det emellertid vår ambition att sätta samman alla de skönlitterära romaner och alla årgångar av Bonniers litterära magasin som digitaliserats till större dataset som vi sedermera kan beforska. Tanken är att här på projektbloggen informera – något mer än tidigare – kring hur detta arbete fortlöper.